Een onvergetelijke eerste indruk ...
ROC van Twente

Wasinstructies

Kostuumdelen

(Pantalon, blazer, Colbert, gilet, jurk)

In al onze kostuums zit wol, maar kun je gewoon thuis wassen; binnenstebuiten, bij voorkeur in een waszak. Uitsluitend met een wolwasmiddel op een wolwasprogramma! NIET met een fijn wasmiddel. Vervolgens hangend drogen bij voorkeur met een klemhanger aan de broekspijpen of een normale hanger. Deze kleding mag niet in de droger!

Wolwasprogramma

Niet bleken

Niet drogen droogtrommel

Lauw strijken

Blouses en overhemden

Voorzichtig wassen met een wasmiddel voor WITTE was. Blouses en overhemden binnenstebuiten wassen om vervaging van de kleur en beschadiging van de vezel te voorkomen. Na het wassen ophangen. Na drogen strijken. Niet in de droger!

Anti kreuk

Niet bleken

Niet drogen droogtrommel

Lauw strijken

Wasmiddel

Voor het wassen van wol uitsluitend een wolwasmiddel gebruiken. Zo blijven je wollen kledingstukken langer mooi. Let op: een fijnwasmiddel is geen wolwasmiddel! Voor de witte blouses/overhemden uitsluitend wasmiddel voor de witte was en voor de softshells een fijn wasmiddel.

Wasverzachter

Wasverzachter beschadigt de vezels en zorgt ervoor dat kleding harder slijt. Gebruik dit bij voorkeur niet.

Wasmachine onderhoud

Laat je wasmachine een keer per maand draaien op de hoogste stand. Vaak is dit 95 graden. Laat de wasmachine draaien met een beetje wasmiddel maar verder geen kledingstukken in de trommel. Dit zorgt ervoor dat al het vuil in je wasmachine verdwijnt, je wasmachine langer mee gaat en witte kleding niet vergrauwd.

Droger gebruik

Door het snel draaien van de droger beschadigt en krimpt het kledingstuk. Daarom raden wij aan om geen kledingstukken in de droger te doen. 

Wil je de levensduur van je kledingstukken verlengen dan raden wij aan om je kledingstukken op een natuurlijke wijze te laten drogen. Liggend of op een droogrek.

Wasvoorschriften kostuums thuiswassen

Zie onderstaande YouTube instructie film:

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Kayser Bedrijfskleding.